Summary

The goal of this conference is to bring together cross-industry leaders to discuss and share the latest innovations in utilising IoT technology and data to elevate the culture and future of smart cities. We aim to focus on strategies behind making a true smart city using technologies based on need instead of want. Bringing together the Internet of Cities ecosystem, this summit is an opportunity to maximise knowledge, network, and walk away with new insights.

Unleashing Innovations in Smart City & IoT 2017
Special Features

Welcome to Amsterdam-the European Capital of Innovation for 2016 and a cultural and innovation hub. At this summit you will understand the impact IoT has on Smart Cities and how the areas we live in are quickly and effectively changing. Unleashing Innovation in Smart City and IoT brings in 85% corporate and city leaders and only 15% solution providers to ensure problem solving and create a discussion. We aim to bridge the gap between information inequalities within the IoT ecosytem.

It’s all about the EXPERIENCE!

  • A chance to meet European city leaders and technology professionals
  • Cross sector learning – find out how solutions adopted by other sectors can add value to your business; What can you learn from other industries and vertical sectors?
  • Save time and money – concentrated industry knowledge in two intensive days
  • Case studies – listen to case studies outlining the pros and cons of new and existing projects
  • Networking and interactive sessions – Learn from your peers and build new relationships in our break out and networking sessions
  • Discussion groups – industry ­specific round table discussions for you to focus on the key issues that affect your business
  • Reinvigorate your business with fresh ideas, meet industry pioneers and discover how to deliver breakthrough results
  • Networking Drinks Reception

Who Will You Meet

20+

Cross-Industry
Leading Speakers

100+

Senior Level
Attendees

85:15

Ratio
Corporate : Solution
Companies Providers

How Will You Benefit

100+

Like Minded
Strategy leaders
for Networking

Ideas

Hear About
Groundbreaking
Approaches to
Innovation

Case Studies

Case Studies,
Get the Pros & Cons
of New And Existing Projects

Why a Conference Now?

A lot of companies are in the process of adapting to an omnichannel platform and engaging the consumer in innovative ways. The current conferences on the market are fit for retail professionals only and give little insight into a multi-­industry omnichannel strategy.

We are in the midst of cities and homes, utilizing and transforming to a more connected technological landscape. Presenting emerging technologies and IoT solutions under the promise of smarter cities will help to create a dialogue among professionals to be in the forefront of innovations in this field.

Points of Discussion

  • Delivering affordable services and solutions that fit
  • Focusing on technologies on need basis versus want
  • Adding value to tech to increase the adoption rate
  • Collaboration as tool to the future
  • Assessing and reducing security concerns in a smart city
  • Using an open platform system to increase usability
  • Collaboration between citizens and the city
  • Selecting the best platform for your city
  • Ensuring a smooth customer journey and experience

Opportunities for Networking

With over 100 like­-minded strategy leaders joining us in Amsterdam for this event there will be many opportunities for both structured and informal networking. Bringing together experienced and future innovation leaders, we are proud to be developing this event together with bold, forward­thinking companies and speakers who are as excited as we are about groundbreaking approaches to innovation.

Sessions

DAY ONE - 30 March

8:00-8:30 REGISTRATION AND WELCOME COFFEE

8:30-8:45 INTRODUCTION AND ICEBREAKER
Two minutes will be provided to upload one of the main challenges you are currently facing onto our event app

8:45-9:00 OPENING REMARKS FROM THE CHAIRPERSON

9:00-9:40 CASE STUDY (30-40 minutes incl Q&A)
USING BIG DATA TO TAKE ACTION

  • How organisations are using IoT & Big Data for success
  • Adding value to data
  • Making decisions based on analytics
    Andrew Collinge, Head of Intelligence, Greater London Authority

09:40-10:20 CASE STUDY (30-40 minutes incl Q&A)
GOVERNANCE IN A SMART SOCIETY                     

  • Transformation from smart cities to smart society; smart, circular & transparant
  • Challenges for the government
  • Maintaining constitutional values
    Manon den Dunnen, Advisor Digital Transformation, Politie Nederland
    Rob van Kranenburg, Chair, The European Research Cluster on the Internet of Things - available remotely for Q&A via the event app

10:20-10:50 NETWORKING COFFEE BREAK (30 minute)

10:50-11:30 SPONSOR SESSION (40 minutes)
INTERNET OF THINGS IN YOUR CITY: 5 DECISIONS YOU NEED TO TAKE NOW

  • How to become a data driven smart city
  • Utilising an open source IoT platform to get results
  • Going from an idea to a sustainable IoT solution
  • Examples of cities that have successfully implemented a digitalization strategy
    Paul Albada Jelgersma, Global Head of IoT Solutions, Division Infrastructure & Data Management, Atos

11:30-12:10  CASE STUDY (30-40 minutes incl Q&A)
CREATING A SMART CITY ON A LOCAL SCALE

  • Recipes for a local smart city approach
  • Quadruple helix innovation
  • Involving civil society and citizens in the transformation towards the city of the future
    Karl-Filip Coenegrachts, Chief Strategy Officer, City of Ghent

12:10-13:10  NETWORKING LUNCH (1 hour)

13:10-13:50 CASE STUDY (30-40 minutes incl Q&A)
MAKING CITIES SMARTER WITH CONNECTED IOT LIGHTING

  • Challenges facing cities and why IoT matters
  • What does it mean to be the lighting company for the Internet of Things
  • Use cases for Smart Cities
    Joanna Reijgersberg-Siew, Architecture Manager-Data & IoT, Philips Lighting

13:50-14:30 SPONSOR SESSION (40 minutes)
This presentation will provide a look at how smart lighting has become a hub for smart metering, smart grid, and smart city solutions. Attendees will learn how smart grid solutions have changed, the landscape of today's lighting controls, and appli- cations, trends and use cases to help build a smarter city-- beginning with the gateway, smart lighting.
Charlie Nobles, Director, Lighting Product Marketing, Sensus

14:30-15:00  PANEL DISCUSSION (30 minutes)
The optimal starting point for Smart City innovation
David Hauptmann, Program Manager Smart Cities, KPN
Martin Brynskov, Chair, Open & Agile Smart Cities
Albert Seubers, Head of global strategy IT in Cities, Atos

15:00-15:30  NETWORKING COFFEE BREAK (30 minutes)

15:30-16:10  CASE STUDY (30-40 minutes incl Q&A)
HELPING EUROPE GROW SMARTER

  • 12 smart solutions for reducing greenhouse-gas emissions, creating jobs and improving the quality of life
  • Stockholm, Cologne and Barcelona cooperating to create smarter cities
  • Helping smart solutions reach the market
    Lisa Enarsson, Project Lead GrowSmarter, City of Stockholm

16:10-16:20  CLOSING REMARKS FROM THE CHAIRPERSON

16:20-17:05 SURPRISE SESSION
A guided tour through a piece of the city’s history

17:05 NETWORKING DRINKS RECEPTION

DAY TWO - 31 March

8:30-8:45 WELCOME COFFEE AND SPEED NETWORKING

8:45-9:00 OPENING REMARKS FROM THE CHAIRPERSON

9:00-9:40 CASE STUDY (30-40 minutes incl Q&A)
THE ESSENTIAL LINK BETWEEN PEOPLE, COMMUNITIES AND TECHNOLOGY

  • The real scarcity in a Smart City is not technology, but personal interaction
  • How to transform postal companies from solely logistic service providers to ambassadors of a connected community
  • PostNL as a Smart City Pioneer: how to fail fast and learn even faster
  • The internet of Postal Things as a worldwide nexus of people, assets and technology
    Rogier Havelaar, Program Manager, PostNL

09:40-10:20 CASE STUDY (30-40 minutes incl Q&A)
AMSTERDAM PIONEERING SMART CITY

  • Working with the public and private sector to create a smart city, sharing knowledge and co-creating
  • The role of a city and the CTO in creating an enabling a smart city
  • IoT and Amsterdam: principles to provide an available & safe environment in public space 4All
    Theo Veltman, CTO-office Amsterdam & CTO Amstelveen, City of Amsterdam and Amstelveen

10:20-10:50 NETWORKING COFFEE BREAK (30 minutes)

10:50-11:20 CASE STUDY (30 minutes incl Q&A)
THE FUTURE OF URBAN MOBILITY
Thijs Emondts, Manager Netherlands, Uber

11:20-12:00  SPONSOR SESSION (40 minutes)
MAKING LIFE EASIER FOR CITIZENS: SMART CITY PLATFORM

  • Proximity Marketing
  • Sensor-triggered Communication
  • Getting around the city
  • Local business in a major app
    Arkadiusz Mlyniec, Business Development Manager, Comarch

12:00-12:40  CASE STUDY (30-40 minutes incl Q&A)
HOW TECHNOLOGY IS DISRUPTING AND SHAPING THE SMART SOCIETY

  • Identifying key technologies that drive IoT growth
  • What industries will benefit the most
  • How organisations are using disruptive technologies
    Patrik Nilsson, International VP Sales, Business Development CEO, Sony

12:40-13:40  NETWORKING LUNCH (1 hour)

13:40-14:20  CASE STUDY (30-40 minutes incl Q&A)
INTRODUCTION TO THE GLOBAL SMART CITY AND COMMUNITY COALITION
Paul Voskuilen, Global Ecosystem Development, GSC3

14:20-15:00  CASE STUDY (30-40 minutes incl Q&A)
CITIES AS CATALYSTS IN THE DIGITAL TRANSFORMATION

  • Co-creating a global market for IoT-enabled urban services
  • How to address both local and global logic
  • From delivering solutions to helping navigate dilemmas
    Martin Brynskov, Chair, Open & Agile Smart Cities

15:00-15:30 NETWORKING COFFEE BREAK (30 minutes)

15:30-16:00  CASE STUDY (30 minutes incl Q&A)
JOINING AND SHARING; A NEW AGE FOR SMART CITIES
We value the city governments a policy shapers and the EU has many assets in city governments and industry; however, we are fragmented. Many initiatives such as the Urban agenda, the research programme and our innovation partnership set the framework for supply and demand to meet. Our values are ‘joining and sharing’ and we believe in market power of aggregation.
Eddy Hartog, Head of Unit Smart Mobility and Living, European Commission

16:00-16:30  BRAIN SPA (30 minutes)
Final Question & Answer session with Brainstorming

16:30 CLOSING REMARKS
Wrap up with Chairperson and Global Executive Events

TOP